Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over demo's, events, ons nieuws en inspirerende blogs.
Stichting Buddy Netwerk werkt inmiddels al een aantal jaren met Hello’s Online, het online registratiesysteem van Hello’s. De stichting zet zich in voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben en mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Zij duiden hun cliënten aan met de term ‘maatjes’. De ondersteuning van maatjes gebeurt met de inzet van professioneel opgeleide vrijwilligers, de zogenaamde buddy’s.
Tijd is kostbaar
Hello’s Online wordt bij Stichting Buddy Netwerk door zowel medewerkers als de vrijwilligers gebruikt. Zij registreren en administreren allerlei werkzaamheden en activiteiten. In eerste instantie zijn ze er natuurlijk voor de buddy’s en cliënten. Het is dan ook belangrijk dat hun tijd en aandacht daar ook zo veel mogelijk terechtkomt. Hun kostbare tijd mag niet verloren gaan aan onnodige zaken zoals het dubbel registreren of eindeloos zoeken naar gegevens. Dat is een van de redenen waarom Stichting Buddy Netwerk destijds koos voor Hello’s.
Buddy’s inwerken
Elke buddy die voor Stichting Buddy Netwerk aan de slag gaat krijgt een basistraining. Voorheen waren deze trainingen meestal op locatie. Aanwezigheidsregistratie en de voortgang werden handmatig bijgehouden. Dat betekende weer extra werk voor de medewerkers. Dat kan beter en gemakkelijker! Stichting Buddy Netwerk had daarom de wens om haar trainingen (waar mogelijk) online aan te bieden met een eigen online academie. Buddy Netwerk gaat van start met blended learning: de basistraining aanbieden op de online Buddy Academie, en het vervolg in de praktijk oefenen op locatie met trainers en andere buddy’s. Bij Stichting Buddy Netwerk staat sociaal contact centraal, dus deze mix van online én op locatie is een ideale vorm van trainen!
Samenwerking
Sinds kort werkt Hello’s daarom samen met e-learning platform Pluvo. Pluvo is een online leerplatform waarbij je gemakkelijk online trainingen kunt maken. Zij hebben een koppeling gemaakt met het registratiesysteem van Hello’s. De gegevens van de buddy’s hoeven daarmee nog maar één keer te worden ingevuld. En dat doen de buddy’s zelf op het moment dat ze zich aanmelden via de website.
Tessa Kennepohl, is projectcoördinator bij Stichting Buddy Netwerk en vertelt over de koppeling en de Buddy Academie. ‘Onze Buddy Academie is een online trainingsplatform waarbij buddy’s na hun aanmelding snel een online basistraining kunnen volgen. Door de koppeling van Hello’s met Pluvo kunnen we de buddy’s nu sneller inzetten omdat ze de training meteen kunnen doen. Daarmee verbetert ook de efficiëntie. Voorheen werd een aantal ondertekende papieren documenten handmatig verwerkt. Dat gaat nu allemaal online en dat betekent dus een efficiencyslag in de back office. In de toekomst willen we nieuwe e-learning modules gaan ontwikkelen waarmee we themagericht willen inspelen op actualiteit in de maatschappij. Het doel is om van de Buddy Academie een integraal trainingsplatform te maken, waarmee we zowel nieuwe als bestaande buddy’s ondersteunen bij hun ontwikkeling.’
Monica Blokker, eigenaar Hello’s:
‘Samenwerkingen, zoals deze met Pluvo, vinden we bij Hello’s belangrijk. Organisaties zoals Stichting Buddy Netwerk werken meestal met verschillende IT-systemen. Vaak is dan de wens dat deze met elkaar kunnen communiceren. Wij hebben onze software daarom zo ingericht dat deze gemakkelijk te koppelen is met andere systemen. Dat maakt het werk gemakkelijker voor de gebruiker. Maar het is ook minder foutgevoelig omdat het voorkomt dat je gegevens bijvoorbeeld op meerdere plekken handmatig moet invoeren.’
Henny Hoekstra, marketing & sales manager bij Pluvo coördineerde de realisatie van de koppeling. ‘Door de samenwerking met Hello’s is nu alles gekoppeld. Op het moment dat een buddy de training heeft afgerond komt dat ook weer in Hello’s Online terecht. Alles gaat automatisch en dat scheelt tijd. Het voordeel van een online leeromgeving is dat lesmateriaal gemakkelijk kan worden aangeboden. Dat hoef je maar één keer in te richten. Daarnaast kunnen we zo ook zien hoe het gaat met de voortgang. Misschien vinden deelnemers sommige zaken lastig. Dat zien we dan aan de statistieken en dan kunnen we dat weer verbeteren.’