Veilig werken: Hello’s is AVG-proof maar wat betekent dat?

We vinden het bij Hello’s super belangrijk dat er goed met (jouw) gegevens om wordt gegaan. Daarom leggen we in deze blog uit hoe wij er voor zorgen dat we aan de AVG blijven voldoen. Dit is overigens geen eenmalige activiteit maar een continu proces. We hebben geprobeerd het zo makkelijk uit te leggen hoe we dat doen.

Afgelopen maand hebben wij al onze processen en documentatie grondig laten toetsen op de AVG wetgeving, een zogenoemde DPIA (Data Protection Impact Assessment). Dit is gedaan door een onafhankelijke specialist. Goed nieuws; we zijn officieel AVG gecertificeerd.

Daarnaast hebben we door een onafhankelijk experts testen laten uitvoeren om te zien hoe onze techniek er voor staat. Deze testen hielden onder andere in dat zij zich voordeden als een hacker en probeerden in ons systeem te komen. Dit is niet gelukt. Sterker nog: ze werden op een blacklist gezet. Super goed dus!

Ook hebben ze getest wat er zou gebeuren als ze het account van iemand hadden en wat er dan kan gebeuren. Ook hierin bleken de resultaten goed: ze konden bijvoorbeeld geen andere accounts overnemen of op de server gevaarlijke bestanden uploaden. Een fijn gevoel.

Wel hebben we een tweetal wijzigingen doorgevoerd.

1. Externe Functionaris Gegevensbescherming

We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat we niet onszelf toetsen maar dat een externe functionaris gegevensbescherming ons scherp houdt. Daarom is Demi Grandiek van ICT Recht onze nieuwe Functionaris Gegevensbescherming. Zij stelt zich voor:

 

‘Mijn naam is Demi Grandiek en werk als juridisch adviseur bij ICTRecht als Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E).

In mijn werk stel ik contracten op, adviseer ik bedrijven en controleer ik in hoeverre hun werkwijzen voldoen aan de privacy- en telecommunicatiewetgeving.  Sinds oktober ben ik door Hello’s aangesteld als functionaris voor gegevensbescherming.’

We zijn blij dat Demi ons versterkt op het gebied van privacy, een onderwerp waarmee je bij haar goed terecht kunt.

 

2. Twee-factor-authenticatie standaard in Hello’s Online

Natuurlijk komen er altijd verbeterpunten uit en dat heeft ons doen besluiten om de twee-factor-authenticatie niet meer in maatwerk aan te bieden maar standaard in de applicatie te zetten. Met twee-factor-authenticatielog je op dezelfde manier in maar komt er de vraag om een code in te voeren die je via Google Authenticator met je telefoon kunt genereren. Je kunt als organisatie en klant van Hello’s Online zelf bepalen of je deze functie aan of uit zet. Demi legt uit wanneer je twee-factor-authenticatie aan en uit kunt zetten:

‘De AVG wetgeving stelt dat beveiliging van persoonsgegevens ‘passend’ moet zijn. Passend is een term die telkens voor elke situatie en elke soort persoonsgegevens ingevuld dient te worden, waarbij gekeken moet worden naar de stand van de techniek. Het soort gegevens zegt iets over de mate van bescherming (medische gegevens, gevoelige informatie, dient beter beveiligd te worden dan een postcode en huisnummer), het aantal gegevens zegt iets over de mate van bescherming en de risico’s bij lekken geven indicaties.  De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking dient te bepalen welke mate van bescherming passend is. Twee-factor-authenticatie wordt inmiddels gezien als een normale, niet al te ingewikkelde manier, om gegevens te beschermen. Als je met bijzondere persoonsgegevens werkt wordt er eigenlijk al vanuit gegaan dat je twee-factor-authenticatie gebruikt.

Kortom, we gaan ver om na te gaan of Hello’s Online zowel technisch als organisatorisch voldoet aan de geldende veiligheidseisen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je kunt erop rekenen dat wij altijd vertrouwelijk met je gegevens om zullen gaan!

 

lees hier alle ervaringen Bekijk de ervaringen van onze opdrachtgevers
 • In één opslag de belangrijkste informatie zien die ik nodig heb!
  Friso
  Manager Welzijn
 • Wie had ooit gedacht dat ik registeren leuk zou vinden!
  Gerda
  Mantelzorgconsulent
 • Het is prettig dat Hello's ons werkveld kent, dat schakelt makkelijk
  Else
  Directeur
 • Na lang zoeken een oplossing gevonden met deze vacaturebank voor maatschappelijke stages!
  Marieke
  MAS coördinator
 • Nooit gedacht dat het inrichten en bijhouden van een vacaturebank zo vanzelf zou gaan
  Hannie
  Vrijwilligersmakelaar
 • Hello’s is een laagdrempelige organisatie, doe maar gewoon, dat is het motto!
  Sintineke
  Management assistent
 • Een registratiesysteem zoals het bedoeld is: ondersteunend aan de werkzaamheden
  Leroy
  Teammanager
 • Matchen was nog nooit zo leuk en makkelijk!
  Karin
  Sociaal werker
 • Hello's stimuleert het contact tussen mensen, medewerkers en buurtbewoners.
  Wouter
  Directeur & bestuurder
 • Drie systemen in één; dat is toch ideaal
  Paula
  Vrijwilligercoördinator bibliotheek
 • Verslaafd aan Hello's Online, matchen gaat met zoveel gemak
  Nicolet
  Sociaal werker

Contactformulier

Heb je een vraag, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct een afspraak inplannen? Laat dan hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je direct meer informatie?

Neem dan contact met Helene op via 023-2052 452 of e-mail naar

hello@hellos.nl

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Download hier de Whitepaper