Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over trainingen, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Welzijn Op Recept: hoe samenwerking tussen eerstelijnszorg en welzijn helpt bij het verbeteren van de mentale gezondheid van cliënten.

Welzijn Op Recept is een initiatief waarbij huisartsen, in plaats van het voorschrijven van medicijnen, aanbevelingen doen voor activiteiten of programma's gericht op het verbeteren van de mentale gezondheid van patiënten. Dit kan variëren van sporten en meditatie tot vrijwilligerswerk en sociale activiteiten.

Wij zijn Hello’s. Hello's is een registratiesysteem voor organisaties in het sociaal en publiek domein. Onze missie is om registratie en rapportage makkelijker, beter en leuker te maken. Onze klanten zijn welzijnsorganisaties die voortdurend op zoek naar de beste, meest duurzame oplossingen om hun cliënten te ondersteunen. Een van de mooiste initiatieven op dit gebied is “welzijn op recept”

Het idee achter Welzijn Op Recept is dat zorg en welzijn nauw met elkaar samenwerken om samen de juiste zorg te kunnen leveren. Hierbij staat de patiënt c.q. inwoner en zijn of haar hele leven centraal.

Welzijn Op Recept is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk.  Het bleek succesvol en het idee werd overgenomen door andere landen. In Nederland wordt Welzijn op recept inmiddels in 90 gemeenten uitgevoerd.

Ook de klanten van Hello’s passen Welzijn Op Recept toe. Sinds 2020 ondersteunt Welzijn Castricum huisartsen door elke maandag met een medewerker het ‘Vraag & Klaag-uurtje” in de huisartsenpraktijk te organiseren. Alle personen zonder medische indicatie kunnen door de huisarts verwezen worden naar dit speciale spreekuur. Als de medewerker denkt dat het een WMO kwestie betreft verwijst zij door naar het Sociaal Team van De BUCH. Mooi om te zien hoe in de keten samengewerkt wordt.

Hoe komt Welzijn op Recept in Hello’s Online tot zijn recht? Op verschillende manieren: de ene organisatie maakt makkelijk een verwijslabel aan, de ander doet een volledige registratie op een Welzijn op Recept deelnemer. Je bepaalt in Hello’s namelijk zelf op welke wijze je wilt registreren. Met een enkele klik heb je direct verantwoording op het Hello’s (Welzijn op Recept) dashboard. Of het nu gaat om het aantal verwijzingen, de gemiddelde leeftijd van cliënten, de gekozen trajecten of de thema’s die spelen bij cliënten. Je kunt zelfs de besparing voor de formele zorg inzichtelijk maken.

In mei organiseren we weer een webinar over Welzijn op Recept in Hello’s. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief https://www.hellos.nl

Wil je weten of “welzijn op recept” in jouw gemeente wordt gebruikt? Op de website van Welzijn Op Recept staan de deelnemende gemeenten en organisaties: https://welzijnoprecept.nl/status-in-nederland/

#welzijnoprecept #preventievemedicijnen #gemeenschapszorg

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Vraag hier onze brochure aan