Hoe Hello’s Online de mantelzorger helpt

Voor degenen die Hello’s nog niet kennen: wij zijn een registratiesysteem voor organisaties in het Sociaal en Publieke Domein. Onze missie is registratie en rapportage makkelijker, beter én leuker maken! Dat doen wij met veel toewijding, omdat onze klanten een grote bijdrage leveren aan het geluk en welzijn van duizenden mensen in Nederland. Wij zijn er trots op dat wij hen daarin ondersteunen.

Veel klanten van Hello’s Online bieden binnen hun dienstenaanbod mantelzorg-ondersteuning. Om dit werk te kunnen doen leggen zij verantwoording af aan hun opdrachtgever, de gemeente. Hiervoor registreren zij zaken als: hoeveel jonge mantelzorgers hebben wij in onze gemeente? Welke hulpvragen hebben mantelzorgers? Hoeveel mantelzorgers zorgen voor meerdere personen?

Een groot probleem waar organisaties tegenaan lopen is dat mantelzorgers moeilijk te vinden zijn. Het zorgen voor een dierbare wordt vanzelfsprekend gevonden. Maar wat voor de mantelzorger normaal is, is dat natuurlijk in werkelijkheid niet. Door de hoeveel tijd die al die zorgtaken in beslag nemen komt een mantelzorger niet toe aan het voluit leven van het eigen leven. Daardoor kan men uit balans raken en soms ontstaan er zelfs burn-out klachten. Dat is pas het moment waarop een mantelzorger zichzelf als zorgverlener identificeert en zelf om hulp gaat vragen.

Er zouden in Nederland bijna 5 miljoen mantelzorgers zijn. Een enorm aantal. Er is dus heel veel baat bij preventieve ondersteuning van de mantelzorger. In vrijwel alle gemeenten in Nederland worden daarom door maatschappelijke organisaties acties gevoerd als het mantelzorgcadeau, het mantelzorgcompliment en verbindende bijeenkomsten op de dag van de mantelzorg. Op veel plaatsen werkt een mantelzorgconsulent die gesprekken voert over het stellen van grenzen naar de persoon voor wie gezorgd wordt. En uiteraard is er de hulp van de respijtvrijwilliger zodat jij even die donderdagmiddag vrij hebt.

Kortom, het is voor een organisatie enorm belangrijk om haar mantelzorgers te vinden en een registratiesysteem is daarin cruciaal. Met een registratiesysteem leg je vast wie er zijn en je zorgt er meteen voor dat deze mensen ook altijd uitgenodigd worden voor alle andere passende initiatieven. In feite meet je hoe groot je bereik is en dat kunnen immense getallen zijn. Deze cijfers zijn urgent en belangrijk omdat je daarmee laat zien welke budgetten er volgend jaar door een gemeente moeten worden opgesteld.

Maar het allerbelangrijkste in een registratiesysteem is misschien wel de mogelijkheid tot een effectmeting. Effectmetingen zijn de praktische onderzoeksmethoden in de zorg en daar wordt nog steeds weinig aan gedaan. Met een effectmeting meet je bijvoorbeeld eerst: “Hoe hoog is de druk voor deze mantelzorger bij aanmelding?” en daarna: “Hoe hoog is de druk voor de mantelzorger door de toegevoegde waarde van de consulent of de inzet van een vrijwilliger?” Deze metingen geven resultaten op persoonlijk, team-, organisatie en gemeentelijk niveau. En niet alleen op de harde cijfers maar ook op zaken van het hart.

Benieuwd wat een makkelijk en leuk registratiesysteem voor jouw organisatie kan doen? Neem contact met ons op voor een bijzondere kennismakingsdemo. En vraag ons gratis whitepaper aan, dan krijg je meteen een handige checklist waaraan een goed registratiesysteem moet voldoen.

 

 

lees hier alle ervaringen Bekijk de ervaringen van onze opdrachtgevers
 • Een registratiesysteem zoals het bedoeld is: ondersteunend aan de werkzaamheden
  Leroy
  Teammanager
 • Verslaafd aan Hello's Online, matchen gaat met zoveel gemak
  Nicolet
  Sociaal werker
 • Hello's stimuleert het contact tussen mensen, medewerkers en buurtbewoners.
  Wouter
  Directeur & bestuurder
 • Het is prettig dat Hello's ons werkveld kent, dat schakelt makkelijk
  Else
  Directeur
 • Wie had ooit gedacht dat ik registeren leuk zou vinden!
  Gerda
  Mantelzorgconsulent
 • Nooit gedacht dat het inrichten en bijhouden van een vacaturebank zo vanzelf zou gaan
  Hannie
  Vrijwilligersmakelaar
 • Drie systemen in één; dat is toch ideaal
  Paula
  Vrijwilligercoördinator bibliotheek
 • In één opslag de belangrijkste informatie zien die ik nodig heb!
  Friso
  Manager Welzijn
 • Na lang zoeken een oplossing gevonden met deze vacaturebank voor maatschappelijke stages!
  Marieke
  MAS coördinator
 • Matchen was nog nooit zo leuk en makkelijk!
  Karin
  Sociaal werker
 • Hello’s is een laagdrempelige organisatie, doe maar gewoon, dat is het motto!
  Sintineke
  Management assistent

Contactformulier

Heb je een vraag, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct een afspraak inplannen? Laat dan hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je direct meer informatie?

Neem dan contact met Helene op via 023-2052 452 of e-mail naar

hello@hellos.nl

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Download hier de Whitepaper