In het zonnetje: onze eigen Michel Veenstra

Hello’s Online bestaat 8 jaar. Een mooi moment om onze oprichters, Michel Veenstra en Monica Blokker, eens aan de tand te voelen. Voor degenen die Hello’s nog niet kennen: wij hebben een registratiesysteem voor organisaties in het sociaal en publieke domein. Onze visie is: Wij maken registratie en rapportage makkelijker, beter én leuker! Wat we daarmee bedoelen, en een heleboel andere onderwerpen, komen aan bod in het verrassende interview met oprichter Michel Veenstra. We stelden hem 4 vragen.

Hello’s online bestaat 8 jaar. Gefeliciteerd! Waarom ben je gestart met het ontwikkelen van een registratiesysteem?

Ik heb economie en psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam dus ik heb eigenlijk een hele andere achtergrond. Na mijn studie  heb ik onder andere in de telecom en bij Tata gewerkt. Bij Tata raakte ik geïnteresseerd in veranderprojecten en ben ik mij gaan verdiepen in Lean Six Sigma, een methodiek voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Ik ben daar doorgegroeid tot Master Black Belt. 

Mijn vader zei altijd: “Dwaen is een ding”, wat Fries is voor ‘geen woorden maar daden’, je moet het doen om het te begrijpen. Dus toen ik gevraagd werd om in 11 verpleeghuizen een verbeterproject te leiden, werd ik meteen enthousiast. Ik werd gelukkig van het bijdragen in het sociaal domein. Deze opdracht was om twee redenen een ommekeer in mijn carrière. 

In de eerste plaats was het mijn kennismaking met het sociaal domein. Hier zat ik meteen op mijn plaats. Het maakte enorm veel indruk op mij dat het in dit domein om meer gaat dan gewoon je werk doen. Het gaat er om dat mensen meer zijn dan de hulp die ze krijgen, dat het gaat om hun geluk en welzijn. Zowel voor de cliënt als voor de professional. 

En in de tweede plaats was het mijn kennismaking met Monica. Ik voelde toen al dat wij samen gingen werken. Soms ontmoet je mensen waarbij je dat direct hebt.  Zo werden we betrokken bij een adviestraject voor een nieuw registratiesysteem. Samen hebben we met mantelzorgers, vrijwilligers en professionals gesproken en we ontdekten dat de bestaande systemen log of ingewikkeld zijn. Uiteindelijk hebben we besloten om zelf iets te ontwikkelen. Dat werd Hello’s. 

Waar komt de naam Hello’s vandaan? 

Ik zocht een naam die aansluit bij het karakter van onze organisatie. Elkaar gedag zeggen, elkaar begroeten, is tussen mensen het eerste persoonlijke moment. Door voor deze naam te kiezen benadrukken en beloven wij een directe en diepe band met onze klanten. Je krijgt bij ons een vaste contactpersoon en dat blijft zo, dat wisselen we niet zomaar. 

Wat is het belangrijkste kenmerk van een goed registratiesysteem?
Er zijn twee onderdelen belangrijk en die hangen nauw samen. In de eerste plaats zouden organisaties een lange termijn visie moeten hebben. Ten tweede wil ik registratie voor gebruikers makkelijker, beter en leuker maken. Ik wil niet dat mensen slaaf zijn van een systeem. Een registratiesysteem kost geld en tijd; een log systeem zorgt er voor dat mensen niet correct registreren wat voor schade zorgt. Medewerkers in het sociaal domein werken met hun hart en vaak intuïtief. Je hebt een registratiesysteem nodig om het goede van al dat werk te onderbouwen met cijfers en verhalen voor de subsidiegever, de gemeente. Een gemeente kan bijvoorbeeld vragen naar het aantal uren dat je aan een project hebt gewerkt om de effectiviteit er van te meten. Maar met een goed onderhouden registratiesysteem zou je kunnen aantonen dat het te meten resultaat niet in het aantal gewerkte uren zit maar in het cijfer dat aantoont dat mensen zich minder eenzaam voelen. Met een professioneel registratiesysteem, speciaal ontwikkeld voor en door het sociaal domein, wordt een organisatie een sterke gesprekspartner voor gemeenten. Door samen de juiste vragen te stellen ontwikkel je optimaal beleid. Ook op de lange termijn. Maar bovenal ondersteunt een goede registratie het werk van de vrijwilligers en professionals en daarmee de mensen die door hen geholpen worden. 

Waarom kiezen jullie klanten voor jullie

We horen vaak dat wij anders zijn dan andere ICT-leveranciers omdat wij echt begrijpen waar de vragen van onze klanten zitten. Dit is omdat wij zelf uit het werkveld komen. Dat maakt dat we de inhoud begrijpen. Maar men vindt vooral dat het systeem anders is omdat we er echt alles aan hebben gedaan om het extreem gebruiksvriendelijk te maken. Je kunt geen fouten kan maken.

 

lees hier alle ervaringen Bekijk de ervaringen van onze opdrachtgevers
 • Hello’s is een laagdrempelige organisatie, doe maar gewoon, dat is het motto!
  Sintineke
  Management assistent
 • Verslaafd aan Hello's Online, matchen gaat met zoveel gemak
  Nicolet
  Sociaal werker
 • Nooit gedacht dat het inrichten en bijhouden van een vacaturebank zo vanzelf zou gaan
  Hannie
  Vrijwilligersmakelaar
 • Hello's stimuleert het contact tussen mensen, medewerkers en buurtbewoners.
  Wouter
  Directeur & bestuurder
 • Matchen was nog nooit zo leuk en makkelijk!
  Karin
  Sociaal werker
 • Het is prettig dat Hello's ons werkveld kent, dat schakelt makkelijk
  Else
  Directeur
 • Wie had ooit gedacht dat ik registeren leuk zou vinden!
  Gerda
  Mantelzorgconsulent
 • Na lang zoeken een oplossing gevonden met deze vacaturebank voor maatschappelijke stages!
  Marieke
  MAS coördinator
 • Drie systemen in één; dat is toch ideaal
  Paula
  Vrijwilligercoördinator bibliotheek
 • Een registratiesysteem zoals het bedoeld is: ondersteunend aan de werkzaamheden
  Leroy
  Teammanager
 • In één opslag de belangrijkste informatie zien die ik nodig heb!
  Friso
  Manager Welzijn

Contactformulier

Heb je een vraag, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct een afspraak inplannen? Laat dan hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je direct meer informatie?

Neem dan contact met Helene op via 023-2052 452 of e-mail naar

hello@hellos.nl

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Download hier de Whitepaper