Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over trainingen, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

In het zonnetje: Janneke Hoogstra-Bos van Sport4connect

Wij spreken met Janneke Hoogstra-Bos voor de rubriek “In het Zonnetje”. Samen met Anouk Maarssen “Partner in Crime” runt Janneke de stichting Sport4connect te Delfzijl.

Binnen Sport4connect bieden zij een 7-tal programma’s speciaal voor jongeren aan en één daarvan is “2BE”. Met de 2BE Academie gaan ze zelfs de scholen in en verzorgen workshops op het gebied van Emotionele - Sociale ontwikkeling.
Een super mooi initiatief voor jongeren die even niet meer weten welke toekomstkeuzes ze willen en kunnen maken.

Geen jongere is gelijk en daarom is de aanpak altijd maatwerk. Janneke geeft aan dat zij samenwerken met diverse lokaal verankerde partijen, die net als zij, geloven in verbinden en versterken. Hierdoor wordt de toeleiding naar werk en/of opleiding vergemakkelijkt. Janneke en haar collega’s hebben een sterke affiniteit met de doelgroep en de regio. Het persoonlijk contact zorgt ervoor dat de jongeren zich begrepen en erkend voelen. De jongeren hebben weer zin in de toekomst.

Maar ondanks dat ze zelf nu minder direct contact heeft ziet zij wel het succes bij de jongeren, die met een glimlach op hun gezicht, een toffe baan krijgen of hun opleiding hervatten en voltooien en weer hun plek vinden in de samenleving/maatschappij.

 

Wij stelde Janneke de volgende vragen:

Wat houdt je werk precies in?
Momenteel geef ik leiding aan een jongerenorganisatie/sociale onderneming genaamd 2BE. Daarin leg ik de focus op de doorontwikkeling van de organisatie, zowel op financieel gebied (verdienmodel creëren etc.) als strategisch en organisatorisch (visie/missie). Welke kansen liggen er nog, die we nog niet pakken. Dit doe ik samen met mijn collega Anouk Maassen waarbij we binnen onze organisatie, samen 6 jongerenprojecten runnen gericht op talentherkenning en participatie.

Hoe ben je in deze functie terechtgekomen?
Als stagiaire (2016), na mijn maatschappelijk opleiding. (Afstudeerstage) Ik heb een onderwijs en maatschappelijke achtergrond.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Jongeren en onze eigen mensen zien groeien en ontwikkelen. Maar vooral ook mijn creativiteit gebruiken om nieuwe projecten te ontwikkelen.
(Leren, ontwikkelen en ondernemen).

Wat is je grootste wens?
Dat onze organisatie toekomst bestendigd wordt. Dat we een jongerenorganisatie/sociale onderneming mogen zijn, waar professionals werken vanuit de bedoeling en gericht zijn op de behoefte en vraag van de jongeren. Hierdoor zelf ontwikkelen en groeien, dan zal de organisatie ook groeien.  

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Vraag hier onze brochure aan