Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over demo's, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Dag van de Mantelzorger | 10 november

Vandaag is de dag voor de Mantelzorgers en wordt er extra aandacht besteed aan mantelzorgers. Onzichtbare helden dat zijn ze. De partner, een familielied, een vriend of de goede buur zijn degene waar ze voor zorgen. Dit is heel vaak onzichtbare zorg. In Nederland zijn meer dan 5 miljoen mantelzorgers. Wat zij doen is zeker niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en zij verdienen zeker voor hun inzet waardering.

  • 1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar en ouder gaven in 2019 mantelzorg, dit zijn circa 5 miljoen mantelzorgers
  • 830.000 mantelzorgers mantelzorgers geven zowel langdurig (meer dan 3 maanden) als intensief (meer dan 8 uur per week) hulp
  • 9,1% van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast (460.000 mantelzorgers)
  • ongeveer 5 op de 6 mantelzorgers geniet van de leuke momenten van het zorgen
  • 1 op de 4 werknemers combineert betaald werk met mantelzorg

 

Bron: https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/mantelzorg/hoeveel-mantelzorgers-zijn-er-in-nederland/

Op de site van MantelzorgNL is veel informatie te vinden over de vele mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Zij komen op voor iedereen die zorgt voor een partner, familielid, vriend of buur verleent.

 

Ken jij iemand die mantelzorg biedt? Laat hem of haar vandaag dan weten dat ze gewaardeerd wordt.

  

 

Dinsdag 28 mei Demo Hello's Connect

Op dinsdag 28 mei van 10:00 uur tot 11:00 uur geven wij een online demo over Hello's Connect, de online vacaturebank. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar: hello@hellos.nl

Dinsdag 11 juni Demo buurtbemiddeling (vervolg)

Op dinsdag 11 juni van 11:00 uur tot 12:00 uur geven wij een online demo voor buurtbemiddelingsorganisaties die interesse hebben in Hello's.  Dit is een vervolg op de demo van 21 mei. Meld je aan door een mail te sturen naar: support@hellos.nl. Tot dan!

Dinsdag 25 juni Demo Hello's voor bibliotheken

Op dinsdag 25 juni van 10:00 uur tot 11:00 uur geven wij een online demo voor bibliotheken die interesse hebben in Hello's Online en Hello's Connect. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar: hello@hellos.nl. Tot dan!

Vraag hier onze brochure aan