Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over trainingen, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Mentale gezondheid van jongeren

De mentale gezondheid van jongeren blijft een belangrijk probleem, vooral onder meisjes in het voortgezet onderwijs, blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Utrecht en het Trimbos-instituut. Meisjes gaven aan dat ze zich onder andere zenuwachtig, bang, ongelukkig en slecht geconcentreerd voelen. Verschillende factoren dragen bij aan deze problemen, zoals de impact van de coronacrisis, hoge druk door schoolwerk en verminderde sociale relaties.  Bron: https://nos.nl/artikel/2480589-mentale-gezondheid-van-jongeren-blijft-probleem-vooral-bij-meisjes

Om dit probleem aan te pakken is het, los van externe factoren als de sociale omgeving en de klimaat- en woningcrisis, van belang dat jeugdzorg goed georganiseerd en toegankelijk is. Vroege identificatie van problemen en tijdige interventie zijn cruciaal om ernstige problemen te voorkomen.

Een gedeeltelijke oplossing ligt in het werken met een registratiesysteem in zorg en welzijn. Een registratiesysteem biedt verschillende voordelen die kunnen helpen bij het identificeren en aanpakken van problemen in een vroeg stadium.

Ten eerste zorgt het systeem voor een gestructureerde en georganiseerde aanpak in de zorg en welzijn. Door het vastleggen van gegevens en het monitoren van de ontwikkeling van jongeren, kunnen zorgverleners tijdig signalen opvangen en de nodige ondersteuning bieden.

Daarnaast bevordert een registratiesysteem de samenwerking tussen verschillende zorg- en welzijnsinstanties. Bij Hello’s hebben we hierin fantastische resultaten geboekt bij de wijkteams waar wij worden ingezet. Het stelt professionals in staat om informatie uit te wisselen en gezamenlijk te werken aan de beste oplossingen.

Een registratiesysteem biedt ook waardevolle inzichten en gegevens voor beleidsontwikkeling. Door het analyseren van verzamelde gegevens kunnen trends en patronen worden geïdentificeerd. Deze kennis kan vervolgens worden gebruikt om preventieve maatregelen en interventies te ontwikkelen. Omdat wij dit onderdeel van groot belang vinden hebben wij ons registratiesysteem verrijkt met diverse functies die de impact van rapportages en presentaties versterken.

Bovendien helpt een registratiesysteem bij het bevorderen van bewustwording en educatie rondom mentale gezondheid. Door informatie en statistieken beschikbaar te stellen, kunnen jongeren, ouders, leraren en andere betrokkenen beter geïnformeerd worden.

Bij Hello’s geloven we in de positieve kracht van ons systeem. Het biedt op een unieke manier structuur, samenwerking en inzichten die nodig zijn om problemen tijdig te herkennen. Door te investeren in zorgsystemen en het creëren van een ondersteunende omgeving, leggen we de basis voor een positieve toekomst voor onze jeugd.

Voor degenen die Hello’s nog niet kennen: wij zijn een registratiesysteem voor organisaties in het sociaal en publieke Domein. Onze missie is registratie en rapportage makkelijker, beter én leuker maken! Dat doen wij met veel toewijding, omdat onze klanten een grote bijdrage leveren aan het geluk en welzijn van duizenden mensen in Nederland.

Benieuwd wat een makkelijk en leuk registratiesysteem voor jouw organisatie kan doen? Neem contact met ons op voor een bijzondere kennismakingsdemo.

#sociaaldomein #jeugdzorg #registratiesysteem

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Vraag hier onze brochure aan