Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over trainingen, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Welzijnsorganisaties en de langdurige zorg gaan hand in hand

Vorige week lazen wij een artikel in het NRC waarin de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving waarschuwt voor het vast lopen van de langdurige zorg vanwege personeelstekort. Om het verwachte personeelstekort op te lossen geven zij als advies om meer mantelzorgers en vrijwilligers in te zetten. Maar de langdurige zorg weet vaak niet wat deze groep kan betekenen voor hen.

Het adviesorgaan geeft als advies om als sector echt de hulp van naasten en vrijwilligers snel en structureel te omarmen, anders dreigt echt alle zorg vast te lopen. Om de sector zo ver te krijgen dat zij wel de hulp van naasten en vrijwilligers accepteren, is een fundamentele herziening van de relatie tussen zorgverleners en mantelzorgers noodzakelijk. Als naasten niet beter bij de zorg worden betrokken, vreest de adviesraad dat “onorthodoxe oplossingen” nodig zijn, zoals de inzet van arbeidsmigranten in de zorg.

Het aantal hulpbehoevenden groeit, terwijl er steeds minder zorgmedewerkers zijn. Het inzetten van naasten of vrijwilligers wordt niet vaak niet gedaan vanwege de regeldruk en zorgen over aansprakelijkheid.

Hellos helpt welzijnsorganisaties en langdurige zorg

Hello’s Online kan gelukkig een groot deel van deze regeldruk wegnemen omdat het systeem geheel op maat kan worden opgezet. Door de inzet van mantelzorgers en vrijwilligers eenvoudig te registreren zijn de blokkades die door de strakke kwaliteitskaders in bijvoorbeeld de verpleeghuiszorg weggewerkt. Door het wegvallen van de regeldruk zullen de zorgverlener wel weer in staat zijn om eenvoudige, maar tijdrovende werkzaamheden aan een vrijwilliger over te laten. Hello’s Online maakt registreren makkelijker, beter en leuker!

 

Herken jij binnen jouw werk regeldruk en ben je benieuwd wat Hello’s voor jou hierin kan betekenen? Maak gerust een afspraak met ons.

 

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Vraag hier onze brochure aan