Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over demo's, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Het Welzijn van morgen: 3 tips om klaar te zijn voor de toekomst!

Ben jij klaar voor de Welzijn van morgen? Want morgen kan zomaar vandaag zijn. Met onze blik op welzijn zien wij uitdagingen om dit de komende jaren toegankelijk en kwalitatief te houden. O.a. door vergrijzing en doordat het langer duurt voordat mensen echt in de zorg komen zal de uitdaging voor welzijn alleen maar complexer worden.

Met deze 3 tips ben jij klaar voor toekomst!

 

1. Organisatie transitie

De komende tijd zal door technologie gedreven veranderingen en digitalisering een welzijnsorganisatie zich moeten aanpassen. Veel welzijnsorganisaties werken nog in Excel of met autodatet ICT oplossingen.

 

Naast deze veranderingen zien we dat de inzet van medewerkers anders wordt. Binnen organisaties zullen diensten nauwer samenwerken o.a. gevoed doordat cliënten meerdere problematieken ondervinden. Zo zien we al bij klanten, dat jongeren die geholpen worden door jongerenwerkers, ingezet worden als vrijwilliger bij Maatschappelijk werk. Daarnaast zien we dat medewerkers een specialisme hebben, maar ook vaker ingezet worden op andere diensten. Zo is de flexibiliteit groter, maar dat helpt ook om de kennis en samenwerking tussen diensten binnen een organisatie makkelijker te maken.

 

In Hello’s Online is het mogelijk om met rollen en rechten het zo instellen dat jij van elke dienst ziet wat jij mag zien, maar je ziet ook welke collega of vrijwilliger ingezet wordt.

 

2. Effect

Welk effect wil je bereiken? Welk effect per dienst die je als organisatie biedt. Veel Welzijnsorganisaties hebben hier geen concreet antwoord op. Laat staan dat ze dit kunnen verantwoorden. Gelukkig zien we onze klanten de tools binnen Hello’s Online goed gebruiken en kunnen ze met gemak hun verantwoording en toegevoegde waarde laten zien.

 

3. Netwerksamenwerking

Als Welzijnsorganisatie ben je een spil in het web. Wij zien meer en meer samenwerkingen in de keten ontstaan. Organisaties verwijzen naar elkaar door, maar werken ook echt samen. Of het nou in een initiatief als Welzijn op Recept is of andere samenwerkingen: in Hello’s Online kan je veilig informatie met elkaar delen en voor gemeenten kan alles samenkomen in onze gemeentemonitor.

 

 

Hoe zie jij het Welzijn van morgen?

Dinsdag 28 mei Demo Hello's Connect

Op dinsdag 28 mei van 10:00 uur tot 11:00 uur geven wij een online demo over Hello's Connect, de online vacaturebank. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar: hello@hellos.nl

Dinsdag 11 juni Demo buurtbemiddeling (vervolg)

Op dinsdag 11 juni van 11:00 uur tot 12:00 uur geven wij een online demo voor buurtbemiddelingsorganisaties die interesse hebben in Hello's.  Dit is een vervolg op de demo van 21 mei. Meld je aan door een mail te sturen naar: support@hellos.nl. Tot dan!

Dinsdag 25 juni Demo Hello's voor bibliotheken

Op dinsdag 25 juni van 10:00 uur tot 11:00 uur geven wij een online demo voor bibliotheken die interesse hebben in Hello's Online en Hello's Connect. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar: hello@hellos.nl. Tot dan!

Vraag hier onze brochure aan