Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over trainingen, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Nationale Vrijwilligersdag | 7 december

Nationale Vrijwilligersdag 

Landelijk worden vrijwilligers tijdens de 'Nationale Vrijwilligersdag' - jaarlijks op 7 december  in het zonnetje gezet. Regionaal worden veel vrijwilligers ook niet vergeten en krijgen extra aandacht. Zorginstellingen, gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers vandaag in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden. 

Wij delen graag een aantal tips om jouw vrijwilligers te bedanken:

- Tony chocolonely repen gepersonaliseerd

- Een cadeau- of bioscoopbon met een bedanktekst

- Een kanjerkoek leuk ingepakt met daarop een passende tekst “Je bent een kanjer!”

- Een high tea waar alle vrijwilligers aan kunnen deelnemen

- Een bon van de plaatselijke bloemist

- Uitreiking aan de vrijwilliger van het jaar Award 

Vrijwilligerscoördinator

Er komt best wel veel kijken bij het coördineren van vrijwilligers. De volgende activiteiten mag je als vrijwilligerscoördinator zeker niet vergeten: 

- Werven van vrijwilligers

- Organiseren van vrijwilligers

- Het registreren van vrijwilligers

- Motiveren van vrijwilligers

- Opleiden van vrijwilligers 

Het registreren van vrijwilligers is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je werkt met vrijwilligers in je organisatie. Maar er komt een moment dat je het volgende signaleert:

- De eerste vrijwilligers kon je prima handmatig bijhouden. Gewoon hun gegevens in een Excel overzicht. Maar het zijn er nu zoveel, dat lukt je niet meer. En het is ook niet AVG-proof.

- Wat alle vrijwilligers kunnen en willen heb je niet helder in beeld en daardoor is het lastig om ze op de juiste plek in de organisatie in te zetten. Kunnen vastleggen wat de competenties zijn van vrijwilligers en wat hun voorkeuren zijn is echt super handig.

- Bij de coördinatie van vrijwilligers komt veel kijken. Je moet ze intensief begeleiden en betrokken krijgen bij de organisatie. Het hebben van overzicht is daarom heel belangrijk. 

Als je 1 of meer van bovenstaande herkent dan is het gebruik van een registratiesysteem voor je vrijwilligerswerk zinvol. Wij van Hello’s helpen je graag bij het registreren van jouw vrijwilligers met Hello’s Online. Vraag hier geheel vrijblijvend jouw demosessie aan. 

Fijne nationale vrijwilligersdag

Hello’s

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Vraag hier onze brochure aan