Vrijwilligerswerk

Onze klanten leveren een grote bijdrage aan het geluk en welzijn van duizenden mensen in Nederland. Hello’s is er van overtuigd dat zij hun werk beter uitvoeren als ze kunnen rekenen op de ondersteuning van veilige en gebruiksvriendelijke software. Voor degenen die Hello’s nog niet kennen: wij zijn een registratiesysteem voor organisaties in het Sociaal en Publiek Domein. Onze missie is registratie en rapportage makkelijker, beter én leuker maken!

Een van onze functies is het matchen van de vrijwilligers aan o.a. cliënten en hulpvragers. Omdat we weten dat dat een veel gebruikte functionaliteit is, stelden we ons de vraag: “Hoeveel vrijwilligers zijn er eigenlijk in Nederland? En wat gebeurt er als ze zouden stoppen?”

Er is geen exact cijfer beschikbaar over het aantal vrijwilligers in Nederland. Het aantal varieert jaarlijks en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals economische omstandigheden en beschikbare tijd van mensen. Volgens schattingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aantal vrijwilligers in Nederland in 2019 ongeveer 5,2 miljoen mensen. Dit betekent dat ongeveer één op de drie Nederlanders zich inzet als vrijwilliger.

Vrijwilligerswerk is dus een zeer omvangrijk fenomeen. Het heeft verschillende betekenissen voor verschillende mensen. Sommigen zien het als een manier om iets terug te geven aan de samenleving, terwijl anderen het als een manier zien om nieuwe vaardigheden te leren en het cv te versterken. Vrijwilligerswerk kan ook een manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale netwerken uit te breiden.

Een ding is zeker, als niemand meer vrijwilliger wilde zijn, zou dit een grote gevolgen hebben. In de eerste plaats verlies aan sociale betrokkenheid. Als niemand meer vrijwilliger wil zijn, zou dit leiden tot een verlies aan sociale cohesie en samenwerking in onze samenleving.

Omdat veel non-profitorganisaties afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers zou het verlies ervan kunnen leiden tot vermindering van de kwaliteit van dienstverlening. Ook toename van werkdruk en kosten voor overheid en bedrijfsleven. Immers, als niemand meer vrijwilliger wil zijn, zou de overheid en het bedrijfsleven de verantwoordelijkheid moeten opnemen om de taken uit te voeren die normaal gesproken door vrijwilligers worden verricht.

En tenslotte, vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het behoud van ons cultureel erfgoed. Als niemand meer vrijwilliger wil zijn, zou dit leiden tot verlies van onze culturele erfenis en tradities.

Een op de drie Nederlanders doet belangrijk en essentieel werk. Vrijwilligerswerk is een groot en onmisbaar verschijnsel.

Terug naar Hello’s. Met onze nieuwe software Hello’s Next-Gen ondersteunen wij organisaties die werken met vrijwilligers. Voor hen is het van belang om een koppeling te maken tussen personen, maar ook naar activiteiten of diensten. Dat doen wij met onze Match functionaliteit. Stel de functionaliteit zelf samen, zodat je als organisatie kan filteren op items die jullie belangrijk vinden. Dat kan zijn afstand, beschikbaarheid, geslacht of leeftijd. Het systeem zoekt met je mee om de meest passende match te maken!

Benieuwd wat een makkelijk en leuk registratiesysteem voor jouw organisatie kan doen? Neem contact met ons op voor een bijzondere kennismakingsdemo. En vraag ons gratis whitepaper aan, dan krijg je meteen een handige checklist waaraan een goed registratiesysteem moet voldoen.

#sociaaldomein #projectenadministratie #registratiesysteem

lees hier alle ervaringen Bekijk de ervaringen van onze opdrachtgevers
 • Matchen was nog nooit zo leuk en makkelijk!
  Karin
  Sociaal werker
 • Drie systemen in één; dat is toch ideaal
  Paula
  Vrijwilligercoördinator bibliotheek
 • Verslaafd aan Hello's Online, matchen gaat met zoveel gemak
  Nicolet
  Sociaal werker
 • Hello's stimuleert het contact tussen mensen, medewerkers en buurtbewoners.
  Wouter
  Directeur & bestuurder
 • Wie had ooit gedacht dat ik registeren leuk zou vinden!
  Gerda
  Mantelzorgconsulent
 • In één opslag de belangrijkste informatie zien die ik nodig heb!
  Friso
  Manager Welzijn
 • Nooit gedacht dat het inrichten en bijhouden van een vacaturebank zo vanzelf zou gaan
  Hannie
  Vrijwilligersmakelaar
 • Het is prettig dat Hello's ons werkveld kent, dat schakelt makkelijk
  Else
  Directeur
 • Hello’s is een laagdrempelige organisatie, doe maar gewoon, dat is het motto!
  Sintineke
  Management assistent
 • Na lang zoeken een oplossing gevonden met deze vacaturebank voor maatschappelijke stages!
  Marieke
  MAS coördinator
 • Een registratiesysteem zoals het bedoeld is: ondersteunend aan de werkzaamheden
  Leroy
  Teammanager

Contactformulier

Heb je een vraag, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct een afspraak inplannen? Laat dan hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je direct meer informatie?

Neem dan contact met Helene op via 023-2052 452 of e-mail naar

hello@hellos.nl

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Download hier de Whitepaper