Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over demo's, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

Evenementen

Hier zijn onze komende evenementen, demo's en webinars te vinden.

December, feestmaand

Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw maken van december de maand waarop we het jaar op de meest feestelijke wijze afsluiten. We genieten allemaal van het vooruitzicht om samen met familie en vrienden deze dagen door te brengen. Gezelligheid door de kerstliedjes, de lichtjes  en de oliebollen. De jaaroverzichten, de foute kersttrui en de top 2000. We dompelen er heerlijk in onder.

December is de leukste maand van het jaar en juist daardoor hebben we ongemakkelijke momenten.  We zijn niet uitgenodigd voor die ene nieuwjaarsborrel of we hebben geen kerstwens gehad van een oude vriend. December kan ook onbehaaglijk zijn en omdat we allemaal weten hoe dat voelt staan wij bij Hello’s er even bij stil dat december ook de eenzaamste maand is. 

Voor degenen die Hello’s nog niet kennen: wij zijn een registratiesysteem voor organisaties in het Sociaal en Publiek Domein. Onze missie is registratie en rapportage makkelijker, beter én leuker maken! Onze klanten leveren een grote bijdrage aan het welzijn van duizenden mensen in Nederland. Hello’s is er van overtuigd dat zij hun werk beter uitvoeren als ze kunnen rekenen op de ondersteuning van goede software.

Bij veel van onze klanten staat eenzaamheid al jaren op de agenda. Eenzaamheid is een groot en ongestructureerd probleem. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar je wel-eens-eenzaam voelen is iets heel anders dan eenzaam zijn.

Het CBS deed in 2019 onderzoek waaruit bleek dat 1 op de 10 Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. Uitgaande van 14 miljoen volwassenen is dat een immens aantal. Onze klanten hebben een belangrijke opdracht want eenzaamheid kan leiden tot depressies en ongezond gedrag als weinig bewegen, minder gezond eten en gebruik van verslavende middelen.

De aanpak van eenzaamheid volgt twee sporen. In de eerste plaats de campagnes, denk aan de  BuurtBankjes, ontmoetingsplaatsen die uitnodigen om het gesprek met elkaar aan te gaan. Of de maatjes, je eigen support voor de boodschappen of een gezellige wandeling.

Het tweede spoor, en daar praten wij bij Hello’s graag over, gaat over kennis en inzicht.  Wat ons betreft is dat het begin: de bestrijding van eenzaamheid start met cijfers. En de enige manier om dat te doen is registreren. Door de contacten van welzijnsteams met cliënten is er een onschatbare bron beschikbaar. Er is enorm veel kennis voorhanden en bij Hello’s zetten wij deze kennis om in kengetallen die bijdragen aan het beter oplossen van het probleem.

Want door registratie, door de juiste cijfers aan te leveren, kan de urgentie worden aangetoond en creëer je betrokkenheid op werkvloer, bestuurlijk en organisatie niveau. Bestuurlijke betrokkenheid omdat gemeenten partner kunnen worden gemaakt. Betrokkenheid op organisatieniveau omdat er inzicht is in vragen als: Hoe ervaren onze cliënten gevoelens van eenzaamheid? Welke activiteiten zijn er nodig? Hebben wij grip?

Door de juiste zaken inzichtelijk te krijgen is het mogelijk de juiste actie te ondernemen. Want dat het noodzakelijk is om dit thema groot op de kaart te zetten, dat is voor ons zonneklaar. En laten we niet vergeten dat het bestrijden van eenzaamheid niet enkel de opdracht is van onze klanten. Het antwoord ligt ook bij de sportverenigingen, de bibliotheken, de buurtsuper en natuurlijk bij jou en mij. Want vechten tegen eenzaamheid, dat doe je samen!

Benieuwd wat een makkelijk en leuk registratiesysteem voor jouw organisatie kan doen? Neem contact met ons op voor een bijzondere kennismakingsdemo. En vraag ons gratis whitepaper aan, dan krijg je meteen een handige checklist waaraan een goed registratiesysteem moet voldoen.

Vraag hier onze brochure aan