December, feestmaand

Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw maken van december de maand waarop we het jaar op de meest feestelijke wijze afsluiten. We genieten allemaal van het vooruitzicht om samen met familie en vrienden deze dagen door te brengen. Gezelligheid door de kerstliedjes, de lichtjes  en de oliebollen. De jaaroverzichten, de foute kersttrui en de top 2000. We dompelen er heerlijk in onder.

December is de leukste maand van het jaar en juist daardoor hebben we ongemakkelijke momenten.  We zijn niet uitgenodigd voor die ene nieuwjaarsborrel of we hebben geen kerstwens gehad van een oude vriend. December kan ook onbehaaglijk zijn en omdat we allemaal weten hoe dat voelt staan wij bij Hello’s er even bij stil dat december ook de eenzaamste maand is. 

Voor degenen die Hello’s nog niet kennen: wij zijn een registratiesysteem voor organisaties in het Sociaal en Publiek Domein. Onze missie is registratie en rapportage makkelijker, beter én leuker maken! Onze klanten leveren een grote bijdrage aan het welzijn van duizenden mensen in Nederland. Hello’s is er van overtuigd dat zij hun werk beter uitvoeren als ze kunnen rekenen op de ondersteuning van goede software.

Bij veel van onze klanten staat eenzaamheid al jaren op de agenda. Eenzaamheid is een groot en ongestructureerd probleem. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar je wel-eens-eenzaam voelen is iets heel anders dan eenzaam zijn.

Het CBS deed in 2019 onderzoek waaruit bleek dat 1 op de 10 Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. Uitgaande van 14 miljoen volwassenen is dat een immens aantal. Onze klanten hebben een belangrijke opdracht want eenzaamheid kan leiden tot depressies en ongezond gedrag als weinig bewegen, minder gezond eten en gebruik van verslavende middelen.

De aanpak van eenzaamheid volgt twee sporen. In de eerste plaats de campagnes, denk aan de  BuurtBankjes, ontmoetingsplaatsen die uitnodigen om het gesprek met elkaar aan te gaan. Of de maatjes, je eigen support voor de boodschappen of een gezellige wandeling.

Het tweede spoor, en daar praten wij bij Hello’s graag over, gaat over kennis en inzicht.  Wat ons betreft is dat het begin: de bestrijding van eenzaamheid start met cijfers. En de enige manier om dat te doen is registreren. Door de contacten van welzijnsteams met cliënten is er een onschatbare bron beschikbaar. Er is enorm veel kennis voorhanden en bij Hello’s zetten wij deze kennis om in kengetallen die bijdragen aan het beter oplossen van het probleem.

Want door registratie, door de juiste cijfers aan te leveren, kan de urgentie worden aangetoond en creëer je betrokkenheid op werkvloer, bestuurlijk en organisatie niveau. Bestuurlijke betrokkenheid omdat gemeenten partner kunnen worden gemaakt. Betrokkenheid op organisatieniveau omdat er inzicht is in vragen als: Hoe ervaren onze cliënten gevoelens van eenzaamheid? Welke activiteiten zijn er nodig? Hebben wij grip?

Door de juiste zaken inzichtelijk te krijgen is het mogelijk de juiste actie te ondernemen. Want dat het noodzakelijk is om dit thema groot op de kaart te zetten, dat is voor ons zonneklaar. En laten we niet vergeten dat het bestrijden van eenzaamheid niet enkel de opdracht is van onze klanten. Het antwoord ligt ook bij de sportverenigingen, de bibliotheken, de buurtsuper en natuurlijk bij jou en mij. Want vechten tegen eenzaamheid, dat doe je samen!

Benieuwd wat een makkelijk en leuk registratiesysteem voor jouw organisatie kan doen? Neem contact met ons op voor een bijzondere kennismakingsdemo. En vraag ons gratis whitepaper aan, dan krijg je meteen een handige checklist waaraan een goed registratiesysteem moet voldoen.

lees hier alle ervaringen Bekijk de ervaringen van onze opdrachtgevers
 • Drie systemen in één; dat is toch ideaal
  Paula
  Vrijwilligercoördinator bibliotheek
 • Matchen was nog nooit zo leuk en makkelijk!
  Karin
  Sociaal werker
 • Verslaafd aan Hello's Online, matchen gaat met zoveel gemak
  Nicolet
  Sociaal werker
 • Na lang zoeken een oplossing gevonden met deze vacaturebank voor maatschappelijke stages!
  Marieke
  MAS coördinator
 • Een registratiesysteem zoals het bedoeld is: ondersteunend aan de werkzaamheden
  Leroy
  Teammanager
 • Het is prettig dat Hello's ons werkveld kent, dat schakelt makkelijk
  Else
  Directeur
 • In één opslag de belangrijkste informatie zien die ik nodig heb!
  Friso
  Manager Welzijn
 • Wie had ooit gedacht dat ik registeren leuk zou vinden!
  Gerda
  Mantelzorgconsulent
 • Hello's stimuleert het contact tussen mensen, medewerkers en buurtbewoners.
  Wouter
  Directeur & bestuurder
 • Hello’s is een laagdrempelige organisatie, doe maar gewoon, dat is het motto!
  Sintineke
  Management assistent
 • Nooit gedacht dat het inrichten en bijhouden van een vacaturebank zo vanzelf zou gaan
  Hannie
  Vrijwilligersmakelaar

Contactformulier

Heb je een vraag, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct een afspraak inplannen? Laat dan hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je direct meer informatie?

Neem dan contact met Helene op via 023-2052 452 of e-mail naar

hello@hellos.nl

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Download hier de Whitepaper