Hello's nieuws en actualiteiten

Wij houden je op de hoogte van nieuws rond Hello's, maar geven je ook updates over nieuws uit onze branche. Lees hier over trainingen, events, ons nieuws en inspirerende blogs.

In het zonnetje: Anne Lansink sociaal werker Vrijwillige Inzet & Verenigingen bij SWTD

Vandaag spreek ik met Anne Lansink voor de rubriek “In het zonnetje”. Anne werkt als sociaal werker Vrijwillige Inzet & Verenigingen bij Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) op locatie te Reutum. SWTD is dé welzijnsinstelling voor de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Als vooruitstrevende welzijnsorganisatie ondersteunen zij de inwoners van beide gemeenten en stimuleren positieve gezondheid. Anne is vooral bekend met gemeente Tubbergen en heeft veel ervaring met haar inwoners. Zij participeert in veel netwerken en voelt zich zeer betrokken bij haar werkgebied.

SWTD is een brede welzijnsorganisatie waarin acht thema’s, elk met een eigen doelgroep centraal staan. Die acht thema’s zijn: Senioren, Jeugd, Armoede, Mantelzorg, Jonge Mantelzorg, Dorpsondersteuning, Vrijwillige inzet en Maatschappelijk Werk. Zij helpen inwoners met informatie, advies en ondersteuning, maar ook met praktische diensten, zoals Tafeltje Dekje, Personenalarmering en ANWB-AutoMaatje. 

Anne werkt samen in een team van 24 professionals en ook met vrijwilligers. De SWTD heeft ongeveer 400 vrijwilligers. Samen helpen zij inwoners met hun vragen en problemen.

De ambitie van SWTD is een belangrijke bijdrage te geven aan het levensgeluk en de vitaliteit van alle inwoners van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Hun motto is dan ook: “sociaal, dat werkt”. Sinds september 2020 werkt SWTD met Hello's Online. 

Wij stelde Anne de volgende vragen:

Wat houdt je werk precies in?
Als sociaal werker Vrijwillige Inzet & Verenigingen ondersteun ik burgers en organisaties bij hun zoektocht naar vrijwilligerswerk en vrijwilligers. Dit doe ik onder andere als coördinator van het Servicepunt Vrijwillige Inzet in Dinkelland, waar onze eigen vrijwilligers wekelijks klaarstaan om mee te kijken en te denken naar leuk vrijwilligerswerk. Ook denk ik mee binnen verenigingen, andere organisaties en initiatieven op het gebied van vrijwilligersmanagement. Mijn werk is eigenlijk heel erg breed, wat het voor mij erg leuk maakt.

Hoe ben je in deze functie terechtgekomen?
Tijdens de laatste fase van mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Social Work) liep ik stage bij de SWTD bij de thema’s Jeugd en Jonge Mantelzorg. Toen deze functie vlak voor mijn afstuderen voorbij kwam, twijfelde ik geen moment. Het thema Vrijwillige Inzet en Verenigingen heb ik altijd al erg interessant gevonden. Van kleins af aan heb ik het belang van vrijwilligerswerk meegekregen en heb ik ervaren hoe krachtig het is. Om meer mensen te motiveren dit zelf te ervaren en onderdeel te zijn van hun reis naar een passende vrijwilligersplek, leek mij erg leuk werk.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Geen een dag is hetzelfde. Hoewel bepaalde activiteiten vaker terugkomen, zoals het Servicepunt Vrijwillige Inzet, kan ik niet zeggen dat het veel van hetzelfde is. Het werk is erg breed en er is ruimte om buiten de kaders te denken en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Dat is wat ik graag doe. Daarnaast vind ik het geweldig leuk dat ik 'met mensen werk'. Je hoort zoveel verschillende verhalen en het is fantastisch als ze door jouw hulp in het meedenken, aan de slag kunnen op een fijne en vooral passende vrijwilligersplek. 

Wat is je grootste wens?
Ik zou graag zien dat nog meer mensen de kracht, maar zeker ook het plezier van vrijwilligerswerk ontdekken.

Contact

Hello’s Online is een online flexibel, eigentijds registratiesysteem dat te gebruiken is voor individuele registraties, collectieve activiteiten, vrijwilligerswerk en managementinformatie. 

hello@hellos.nl 023 2052 452

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Hello's en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Vraag hier onze brochure aan